Image

SPREKERS

Daan Dohmen

Ondernemer en wetenschapper met een passie voor de zorg. Naast zijn rol als CEO van het internationale zorginnovatiebedrijf FocusCura, begeleidt Daan promovendi op het domein van e-health-validatie en werd hij in 2015 benoemd als Lid van de Raad voor de Volksgezondheid en Samenleving. Dit adviesorgaan adviseert het Kabinet en Staten Generaal gevraagd en ongevraagd over ontwikkelingen op het domein van zorg en samenleving.

Myrah Wouters

Programmaleider van de e-health-monitor die Nictiz jaarlijks samen met het NIVEL uitbrengt. Verder houdt zij zich als senior adviseur e-health bezig met toekomstige e-health ontwikkelingen en advisering over innovatie in de zorg. Haar aandachtspunten zijn medicatieveiligheid & ICT, Digitale transformaties in de zorg en de effectiviteit en doelmatigheid van e-health. Voorheen was Myrah International e-health Manager van Mediq.

Sebastiaan Blok

Innovatiemanager bij Cardiologie Centra Nederland (CCN). Na zijn bachelorstudie geneeskunde rondde Sebastiaan een masteropleiding af in management, beleidsanalyse en ondernemerschap in de zorg. Vervolgens werkte hij onder meer als consultant in de gezondheidszorg bij KPMG. Bij Cardiologie Centra Nederland kwam hij binnen als operationeel manager, maar omdat het ontwikkelen van nieuwe ideeën zo’n groot deel van zijn werkzaamheden in beslag neemt, noemt hij zich liever innovatiemanager. Bonds en het Fast track programma voor opschaling van veelbelovende innovaties maken deel uit van het programma.

Joris van Eijck

Directeur Zorg bij zorgverzekeraar Menzis. Joris heeft Natuurwetenschappen aan de Universiteit Utrecht gestudeerd en zijn MBA behaald aan INSEAD. Na zijn studie heeft Joris van 2001 tot en met 2008 voor The Boston Consulting Group gewerkt. De focus lag in opdrachten op operationele resultaatverbetering, strategie, organisatie ontwerp en marketing & sales, in internationale omgeving en verschillende industrieën.Van 2008 tot en met 2014 was Joris werkzaam bij het Academisch Medisch Centrum (AMC). Daar was hij onder andere Directeur bedrijfsvoering van de divisies Vrouw-Kind, het Hartcentrum en de Divisie Klinische Methoden & Public Health. Vanaf 2012 was hij lid van de raad van bestuur a.i. (in de rol van CFO en COO). In deze hoedanigheid was Joris onder andere verantwoordelijk voor portefeuille bedrijfsvoering met directe aansturing van de dienstverlenende directoraten (o.a. ICT, Facilitaire services, Inkoop, Administratie) en had hij een actieve rol in de allianties met VUmc en OLVG.

Ronald Scheffer

Business Developer, FocusCura. Ronald heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen & University of Florida, Master in Finance en International Business. Na zijn studie heeft hij bij NXP (Voormalig Philips) verschillende rollen gehad op het gebied van Analyse, strategie en sales & marketing. In de solar industrie heeft Ronald gewerkt aan de transitie naar duurzame energie verschillende internationale markten, volgens innovatieve modellen. In zijn vrije tijd heeft hij een stichting opgericht om ouderen te verbinden met technologie met elkaar. Ronald zet deze ervaring bij FocusCura in om actief bij te dragen aan het verbeteren van de levenskwaliteit van oudere en kwetsbare mensen, met innovatieve trajecten in binnen- en buitenland waarin een goede samenwerking tussen verschillende stakeholders en cruciale rol speelt.

Henk Herman Nap

Senior adviseur Vilans. Henk Herman is in 2008 gepromoveerd op Gerontechnology, Postdoc in senior gamers en Project Coördinator van een Europees e-health aanbesteding- en implementatieproject. Bekijk ook de website van Gerontechnology.
Hij heeft inmiddels vele jaren ervaring in het begeleiden en coördineren van implementatie-, evaluatie- en validatieonderzoek op het gebied van e-health, domotica, games for health en Ambient Assisted Living.

Lies van Gennip

Heeft ruim veertien jaar ervaring als bestuurder. Voor haar benoeming als directeur bij Nictiz was zij directeur van ondermeer Stivoro, de Nederlandse Accreditatie Organisatie (tegenwoordig NVAO) en het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ). Daarvoor werkte zij bij de divisie Preventie en Gezondheid van TNO.

Liesbeth Meijnckens

Ruim twintig jaar werkzaam op het terrein van innovatie, internet en gezondheidszorg. Na haar studie Gezondheidswetenschappen heeft zij gewerkt als adviseur, (interim)manager en projectleider voor verschillende organisaties waaronder ggz-organisaties, ziekenhuizen, Trimbos-instituut, bureau Redmax en REshape Center Radboudumc. Sinds 2013 werkt zij als zelfstandig adviseur & projectleider e-health voor zorg- en patiëntenorganisaties. Meijnckens is auteur van het boek: Beter met eHealth in 60 minuten.

Tim Schuurman

Partner en mede oprichter DesignThinkers Academy. Hij heeft een MBA en MSc in and Financial Management. Hij is lang actief geweest als Business Consultant en in verschillende management rollen in het bedrijfsleven.
Hij is een ervaren en enthousiasmerende facilitator van projecten waar Service Design Thinking een nieuwe manier van werken is. Tim is een ondernemer, hij heeft verandertrajecten geinitieerd en begeleid binnen zowel private als publieke omgevingen. Hij heeft uitgebreide internationale ervaring en is gewend in verschillende culturen te opereren.
Hij is een teamspeler die erop gericht is mensen binnen een team optimaal te laten presteren. Hij geeft les op Universiteiten en Hogescholen.

Maarten den Braber

Maarten den Braber is een zeer ervaren strateeg en spreker op het gebied van digitalisering in de gezondheidszorg. Voorheen trad hij op als programmadirecteur bij Rockstart Digital Health en was hij COO van big data startup Skylines. In 2016 was hij co-founder van SingularityU NL, de eerste vestiging van Singularity University buiten de VS. Op dit moment is hij actief als oprichter van Nexthealth.co, toezichthouder in de zorg en onderzoeker naar ethical design of technology en inclusive growth.

Nicky Hekster

Dr. Nicky Hekster is EMEA Technical Presales at IBM Watson Health. Na een periode van ruim 10 jaar als Technical Leader Healthcare & Life Sciences bij IBM Benelux werkt Nicky Hekster thans voor IBM Watson Health. Hierbij concentreert hij zich op toepassingen, conceptie, ontwerp en validatie van oplossingen om uitdagingen in de gezondheidszorg te slechten. Naast eHealth en Big Data, is hij een expert op het gebied van het toepassen van IBM’s Watson technologie op gezondheid, gezondheidszorg en levenswetenschappen.

Wouter Wolters

Wouter Wolters begeleidde de afgelopen 10 jaar vele organisaties bij het ontwikkelen van visie en strategie en het implementeren van e-health waaronder de rijksoverheid bij het invoeren van online bedrijfsmaatschappelijk werk, het voedingscentrum bij een online platform voor leefstijlcoaching, educto en haar labels bij het digitaliseren van de dyslexiebehandeling en logopediebehandeling, de wereldwijde organisatie van kindertelefoons bij het invoeren van online hulp en was hij verantwoordelijk voor de visie en strategievorming, conceptontwikkeling en implementatie van een online behandelplatform voor orthopedagogisch behandelcentra reik (voorheen tjallingahiem), ambiq en drievers dale.

Wouter spreekt en schrijft (o.a. skipr, frankwatching, nrc, tedx) met regelmaat over digitale zorginnovatie en organisatieverandering. Zo schreef en droeg hij bij aan meerdere boeken (waaronder het handboek online hulp), organiseerde hij jarenlang het landelijk congres online hulp en het inhoudelijk programma “de menselijke kant van digitale zorginnovatie” tijdens de zorg en ict beurs van 2016 en 2017 (i.s.m. de jaarbeurs).

Daniel Winkeler

Daniel Winkeler is ondernemer en adviseur bij room to… (project- en adviesorganisatie in de financiële dienstverlening en de zorg met een sterke focus op de realisatie) en mede-eigenaar van transcaring (service provider voor internationale medische uitzendingen). Als achtergrond heeft hij o.a. De studies hospitality- en businessmanagement afgerond aan de Brighton university en organisatiewetenschappen aan de tilburgse universiteit. Tussen 2006 en 2010 is daniel als project- en programmamanager actief geweest bij complexe verandertrajecten in de financiële dienstverlening. Sinds 2010 is hij voornamelijk actief geworden in de zorg (als interimmanager, consultant en projectmanager). Met name multidisciplinaire samenwerkingstrajecten (ketentrajecten) en het realiseren van zorginnovatie hebben daarbij zijn specifieke aandacht. Vanuit laatstgenoemde aandachtsgebieden is hij o.a. Programmamanager voor een regionaal field lab 2e lijnszorg (innovatieplatform in oost-gelderland), alsook programmamanager voor het inbeeld traject (transformatie zorg in de achterhoek voor copd- en hartfalen patiënten geïnitieerd door slingeland ziekenhuis en sensire).

Sofie van der Meulen

Sofie van der Meulen, Senior Inspecteur Autoriteit Persoonsgegevens

Jack van Gils

Jack van Gils, Partner tBureau. Jack heeft jarenlange ervaring met innovatie en verandering. Hij heeft ervaring als manager en adviseur, nationaal en internationaal. Zijn ambitie is de laatste 10 jaar gericht op verandering in de zorg en de implementatie daarvan. Dit heeft ertoe geleid dat hij als partner tBureau heeft opgericht.

Piet de Bekker

Piet de Bekker (1972) heeft 20 jaar ervaring als adviseur aan de zorg. Hij is partner en mede-oprichter van Zorgvuldig Advies, bestuurslid bij de Vereniging voor Gezondheidseconomie (VGE) en Stichting BultersMekke, en is verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Piet werkte ruim tien jaar bij het Ministerie van VWS, sindsdien adviseert hij zorgorganisaties, bedrijven en patiëntenorganisaties over veranderingen in het zorgstelsel en hoe ze om kunnen gaan met de strategische of tactische gevolgen daarvan. Hij heeft een passie voor gezondheid en nieuwe innovatieve verbeteringen om tot meer gezondheid te komen. De Nederlandse zorg is prachtig, maar complex, en het vergt kennis om op een juiste manier door de diverse stelsels te laveren.