Image
Sprekers

Tijdens de masterclassreeks leert u van experts op het gebied van e-health. Lees hier de biografie per spreker:

Daan Dohmen

Masterclass 1

Myrah Wouters is programmaleider van de e-health-monitor die Nictiz jaarlijks samen met het NIVEL uitbrengt. Verder houdt zij zich als senior adviseur e-health bezig met toekomstige e-health ontwikkelingen en advisering over innovatie in de zorg. Haar aandachtspunten zijn medicatieveiligheid & ICT, Digitale transformaties in de zorg en de effectiviteit en doelmatigheid van e-health. Voorheen was Myrah International e-health Manager van Mediq.

Daan Dohmen

Masterclass 2

Sebastiaan Blok is innovatiemanager bij Cardiologie Centra Nederland (CCN). Hij heeft een bachelorstudie geneeskunde en een masteropleiding af in management, beleidsanalyse en ondernemerschap in de zorg. Hij werkte onder meer als consultant in de gezondheidszorg bij KPMG. Bij Cardiologie Centra Nederland kwam hij binnen als operationeel manager, maar omdat het ontwikkelen van nieuwe ideeën zo’n groot deel van zijn werkzaamheden in beslag neemt, noemt hij zich liever innovatiemanager. Bonds en het Fast track programma voor opschaling van veelbelovende innovaties maken deel uit van het programma.

Daan Dohmen

Masterclass 2

Ronald Scheffer is Business Developer bij FocusCura. Hij heeft bedrijfskunde gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen & University of Florida, Master in Finance en International Business. Na zijn studie heeft hij bij NXP (Voormalig Philips) verschillende rollen gehad op het gebied van Analyse, strategie en sales & marketing. In de solar industrie heeft Ronald gewerkt aan de transitie naar duurzame energie verschillende internationale markten, volgens innovatieve modellen. In zijn vrije tijd heeft hij een stichting opgericht om ouderen te verbinden met technologie met elkaar. Ronald zet deze ervaring bij FocusCura in om actief bij te dragen aan het verbeteren van de levenskwaliteit van oudere en kwetsbare mensen, met innovatieve trajecten in binnen- en buitenland waarin een goede samenwerking tussen verschillende stakeholders en cruciale rol speelt.

Daan Dohmen

Masterclass 2

Inge Schaap is programmamanager Digitale Zorg bij Menzis. Ze is verantwoordelijk voor het opschalen van innovaties met passende business case en het verandermanagement dat daarbij komt kijken. Grote passie voor de zorg, dat blijkt ook uit haar achtergrond: Ze heeft geneeskunde gestudeerd, een master in Healthcare Policy, Innovation and Management en een postmaster Financieel-Economisch Beleid (BoFEB). Voor Menzis werkte ze bij VWS bij de afdeling MacroEconomische Vraagstukken en Arbeidsmarkt aan innovatie. Naast haar werk bij Menzis is ze coach bij de zorginnovatieschool en redacteur van de ICT&Health.

Daan Dohmen

Masterclass 2

Daniel Winkeler is ondernemer en adviseur bij room to… (project- en adviesorganisatie in de financiële dienstverlening en de zorg met een sterke focus op de realisatie) en mede-eigenaar van transcaring (service provider voor internationale medische uitzendingen). Als achtergrond heeft hij o.a. De studies hospitality- en businessmanagement afgerond aan de Brighton university en organisatiewetenschappen aan de tilburgse universiteit. Tussen 2006 en 2010 is daniel als project- en programmamanager actief geweest bij complexe verandertrajecten in de financiële dienstverlening. Sinds 2010 is hij voornamelijk actief geworden in de zorg (als interimmanager, consultant en projectmanager). Met name multidisciplinaire samenwerkingstrajecten (ketentrajecten) en het realiseren van zorginnovatie hebben daarbij zijn specifieke aandacht. Vanuit laatstgenoemde aandachtsgebieden is hij o.a. Programmamanager voor een regionaal field lab 2e lijnszorg (innovatieplatform in oost-gelderland), alsook programmamanager voor het inbeeld traject (transformatie zorg in de achterhoek voor copd- en hartfalen patiënten geïnitieerd door slingeland ziekenhuis en sensire).

Xander Koolman

Masterclass 2

Xander Koolman is opgeleid als algemeen econoom en gepromoveerd in gezondheidseconomie aan de Erasmus Universiteit. Tijdens zijn promotie was Xander gedurende drie jaar verbonden aan de Department of Economics van University of York, een toonaangevende groep gezondheidseconomen.

Daarna heeft Xander een opleiding gevolgd aan de Harvard School of Public Health, waar hij in 2007 visiting researcher was. Inmiddels werkt Xander ook voor de Vrije Universiteit waar hij directeur is van het Talma Zorgprogramma. Een programma dat gefinancierd wordt door zorgaanbieders en verzekeraars en dat onderdeel uitmaakt van het interfacultaire Talma Instituut.

Naast onderzoek heeft Xander veel les gegeven in gezondheidseconomie en gezondheidseconometrie. In 2008 leverde hem dat de prijs docent van het jaar op.

Daan Dohmen

Masterclass 3

Henk Herman is senior adviseur Vilans. Henk Herman is in 2008 gepromoveerd op Gerontechnology, Postdoc in senior gamers en Project Coördinator van een Europees e-health aanbesteding- en implementatieproject. Bekijk ook de website van Gerontechnology.
Hij heeft inmiddels vele jaren ervaring in het begeleiden en coördineren van implementatie-, evaluatie- en validatieonderzoek op het gebied van e-health, domotica, games for health en Ambient Assisted Living.

Daan Dohmen

Masterclass 3

Wouter Wolters begeleidde de afgelopen 10 jaar vele organisaties bij het ontwikkelen van visie en strategie en het implementeren van e-health waaronder de rijksoverheid bij het invoeren van online bedrijfsmaatschappelijk werk, het voedingscentrum bij een online platform voor leefstijlcoaching, educto en haar labels bij het digitaliseren van de dyslexiebehandeling en logopediebehandeling, de wereldwijde organisatie van kindertelefoons bij het invoeren van online hulp en was hij verantwoordelijk voor de visie en strategievorming, conceptontwikkeling en implementatie van een online behandelplatform voor orthopedagogisch behandelcentra reik (voorheen tjallingahiem), ambiq en drievers dale.

Wouter spreekt en schrijft (o.a. skipr, frankwatching, nrc, tedx) met regelmaat over digitale zorginnovatie en organisatieverandering. Zo schreef en droeg hij bij aan meerdere boeken (waaronder het handboek online hulp), organiseerde hij jarenlang het landelijk congres online hulp en het inhoudelijk programma “de menselijke kant van digitale zorginnovatie” tijdens de zorg en ict beurs van 2016 en 2017 (i.s.m. de jaarbeurs).

Daan Dohmen

Masterclass 4

Dr. Nicky Hekster is EMEA Technical Presales at IBM Watson Health. Na een periode van ruim 10 jaar als Technical Leader Healthcare & Life Sciences bij IBM Benelux werkt Nicky Hekster thans voor IBM Watson Health. Hierbij concentreert hij zich op toepassingen, conceptie, ontwerp en validatie van oplossingen om uitdagingen in de gezondheidszorg te slechten. Naast eHealth en Big Data, is hij een expert op het gebied van het toepassen van IBM’s Watson technologie op gezondheid, gezondheidszorg en levenswetenschappen.

Daan Dohmen

Masterclass 4

Sofie van der Meulen is Senior Inspecteur bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Daan Dohmen

Masterclass 4

Eelco Stofbergen is een ervaren manager en expert op het gebied van informatiebeveiliging en cybersecurity. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in dit werkveld bij publieke en private organisaties. Als hoofd van de afdeling Expertise en Advies bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is hij verantwoordelijk geweest voor kennisontwikkeling en publicaties, dreigingsanalyses, innovatie en beveiligingsadvies richting rijksoverheden en vitale sectoren. Hierbij was Eelco nauw betrokken bij de oprichting van het NCSC en de ontwikkeling van de nationale cybersecuritystrategie.

Eelco is sinds 2015 werkzaam als Director Consulting en Thought Leader Cybersecurity bij CGI en leidt verandertrajecten voor informatiebeveiliging en complexe cybersecurity projecten. Inhoudelijk focust hij zich op zowel de strategische als de operationele kant van informatiebeveiliging en het spanningsveld daartussen. Daarbij legt hij de nadruk op security governance en risk management. Daarnaast heeft hij een bijzondere interesse voor nieuwe ontwikkelingen en innovaties zoals de beveiliging van Internet of Things, cloud security, security monitoring en big data analytics.

Daan Dohmen

Masterclass 5

Prof. Dr. Nico Wulffraat is hoogleraar Kinderreumatologie en Cluster- en afdelingshoofd bij het UMC Utrecht.

Daan Dohmen

Masterclass 5

Maarten den Braber is een zeer ervaren strateeg en spreker op het gebied van digitalisering in de gezondheidszorg. Voorheen trad hij op als programmadirecteur bij Rockstart Digital Health en was hij COO van big data startup Skylines. In 2016 was hij co-founder van SingularityU NL, de eerste vestiging van Singularity University buiten de VS. Op dit moment is hij actief als oprichter van Nexthealth.co, toezichthouder in de zorg en onderzoeker naar ethical design of technology en inclusive growth.

Daan Dohmen

Masterclass 6

Lies van Gennip heeft ruim veertien jaar ervaring als bestuurder. Voor haar benoeming als directeur bij Nictiz was zij directeur van ondermeer Stivoro, de Nederlandse Accreditatie Organisatie (tegenwoordig NVAO) en het Nederlands Instituut voor Accreditatie van Ziekenhuizen (NIAZ). Daarvoor werkte zij bij de divisie Preventie en Gezondheid van TNO.

Daan Dohmen

Masterclass 6

Jack van Gils, Partner tBureau. Jack heeft jarenlange ervaring met innovatie en verandering. Hij heeft ervaring als manager en adviseur, nationaal en internationaal. Zijn ambitie is de laatste 10 jaar gericht op verandering in de zorg en de implementatie daarvan. Dit heeft ertoe geleid dat hij als partner tBureau heeft opgericht.

Daan Dohmen

Masterclass 7

Liesbeth Meijnckens is ruim twintig jaar werkzaam op het terrein van innovatie, internet en gezondheidszorg. Na haar studie Gezondheidswetenschappen heeft zij gewerkt als adviseur, (interim)manager en projectleider voor verschillende organisaties waaronder ggz-organisaties, ziekenhuizen, Trimbos-instituut, bureau Redmax en REshape Center Radboudumc. Sinds 2013 werkt zij als zelfstandig adviseur & projectleider e-health voor zorg- en patiëntenorganisaties. Meijnckens is auteur van het boek: Beter met eHealth in 60 minuten.

Daan Dohmen

Masterclass 7

Tim Schuurman is partner en mede oprichter DesignThinkers Academy. Hij heeft een MBA en MSc in and Financial Management. Hij is lang actief geweest als Business Consultant en in verschillende management rollen in het bedrijfsleven.
Hij is een ervaren en enthousiasmerende facilitator van projecten waar Service Design Thinking een nieuwe manier van werken is. Tim is een ondernemer, hij heeft verandertrajecten geinitieerd en begeleid binnen zowel private als publieke omgevingen. Hij heeft uitgebreide internationale ervaring en is gewend in verschillende culturen te opereren.
Hij is een teamspeler die erop gericht is mensen binnen een team optimaal te laten presteren. Hij geeft les op Universiteiten en Hogescholen.