Image
Sprekers

Tijdens de masterclassreeks leert u van experts op het gebied van e-health. Lees hier de biografie per spreker:

Ruben de Neef

Dagvoorzitter

Ruben de Neef (1987) staat voor de missie om als moderator de masterclassreeks de impact te geven die het verdient. Ruben werkt sinds 2014 in de ontwikkeling en implementatie van eHealth bij FocusCura, en nu bij Luscii. Onbevangen nodigt hij ons uit om nieuwsgierig te zijn en kritisch te blijven over de toepassing van eHealth.

 
 
Jorrit Ebben

Masterclass 1

Jorrit Ebben, de Innovatie Alchemist, is een specialist op het gebied van innovatie in de gezondheidszorg. Hij is opgeleid als apotheker in Utrecht en heeft daarna nog bedrijfskunde aan Nyenrode gedaan. Hij heeft 10 jaar ervaring in de farmaceutische industrie (klinisch onderzoek en sales & marketing). Al in 2011 ontwikkelde hij daar samen met patiënten en zorgprofessionals een app om mensen met epilepsie in staat te stellen controle te krijgen over hun aandoening. In 2016 is de functionaliteit van de app opgenomen in de nu beschikbare MedApp.

Innovatie en groei
In 2013 heeft Jorrit een switch gemaakt naar technologie en innovatie in de langdurige zorg, een groeiende markt waar nog veel vernieuwing nodig is. Dit doet hij in nauwe samenwerking met patiënten, zorgprofessionals, ondernemers, universiteiten en de overheid. Bij Siza, bekend van Het Dorp, is hij verantwoordelijk voor de digitale transformatie en innovatie.

Uitdagende kijk op de toekomst
Als alumnus van Singularity University en MIT heeft hij een heldere en uitdagende kijk op de toekomst van de langdurende zorg, die volgens hem beter en goedkoper kan, gewerkt vanuit het perspectief van de patiënt. Het voedt ook sterk zijn werk als mede-oprichter en Chief Strategy & Innovation Officer van Academy Het Dorp. Academy Het Dorp is een van de eerste R&D organisaties in de langdurende zorg die voor bedrijven, kennisinstellingen én zorgorganisaties toegankelijk is voor begeleiding van innovatie. Samen met ervaringsdeskundigen wel te verstaan. Zijn CV sluit af met nevenfuncties bij Rockstart als coach van start-ups, bij Health Innovation School als coach van nieuwe innovators in de zorg en bij CZ in de Ledenraad.

Myrah Wouters

Masterclass 1

Myrah Wouters is programmaleider van de e-health-monitor die Nictiz jaarlijks samen met het NIVEL uitbrengt. Verder houdt zij zich als senior adviseur e-health bezig met toekomstige e-health ontwikkelingen en advisering over innovatie in de zorg. Haar aandachtspunten zijn medicatieveiligheid & ICT, Digitale transformaties in de zorg en de effectiviteit en doelmatigheid van e-health. Voorheen was Myrah International e-health Manager van Mediq.

Eline Deusing

Masterclass 2

Eline Deusing is beleidsontwikkelaar zorginkoop bij de afdeling Strategie en Innovatie van Zilveren Kruis. Ze is verantwoordelijk voor inkoopbeleid dat chronische zorg naar huis stimuleert en heeft hiervoor o.a. een model van bundelinkoop bedacht. Eline heeft een master in Medische Psychologie en een master behaald in Beleid en organisatie van de zorg. Ze werkt vanuit haar drive om bij te dragen aan een duurzaam toegankelijk gezondheidssysteem, dat uitgaat van kwaliteit van leven en uitgaat van eigen kracht van mensen.

Voorheen heeft ze als adviseur bij i2i gewerkt. Hier werkte ze aan de bevordering van doelmatig declareren in de ziekenhuiszorg.

Piet de Bekker

Masterclass 2

Piet de Bekker (1972) heeft 20 jaar ervaring als adviseur aan de zorg. Hij is partner en mede-oprichter van Zorgvuldig Advies, bestuurslid bij de Vereniging voor Gezondheidseconomie (VGE) en Stichting BultersMekke, en is verbonden aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Piet werkte ruim tien jaar bij het Ministerie van VWS, sindsdien adviseert hij zorgorganisaties, bedrijven en patiëntenorganisaties over veranderingen in het zorgstelsel en hoe ze om kunnen gaan met de strategische of tactische gevolgen daarvan. Hij heeft een passie voor gezondheid en nieuwe innovatieve verbeteringen om tot meer gezondheid te komen. De Nederlandse zorg is prachtig, maar complex, en het vergt kennis om op een juiste manier door de diverse stelsels te laveren.

Olivier van Noort

Masterclass 2

Olivier van Noort (1965) werkt als senior zorginkoper bij Menzis in de regio’s Twente en Achterhoek. Hij contracteert wijkverpleging, huisartsenzorg, Eerstelijnsverblijf en Geriatrische Revalidatiezorg. Hij heeft bijzondere belangstelling voor integrale contracten waarmee zorgaanbieders worden gestimuleerd zich als netwerken rondom patiëntengroepen te organiseren. Aan de Universiteit Twente werkt hij aan een promotieonderzoek over populatie-gebonden bekostiging.

Daniel Winkeler

Masterclass 2

Daniel Winkeler is ondernemer en adviseur bij room to… (project- en adviesorganisatie in de financiële dienstverlening en de zorg met een sterke focus op de realisatie) en mede-eigenaar van transcaring (service provider voor internationale medische uitzendingen). Als achtergrond heeft hij o.a. De studies hospitality- en businessmanagement afgerond aan de Brighton university en organisatiewetenschappen aan de tilburgse universiteit. Tussen 2006 en 2010 is daniel als project- en programmamanager actief geweest bij complexe verandertrajecten in de financiële dienstverlening. Sinds 2010 is hij voornamelijk actief geworden in de zorg (als interimmanager, consultant en projectmanager). Met name multidisciplinaire samenwerkingstrajecten (ketentrajecten) en het realiseren van zorginnovatie hebben daarbij zijn specifieke aandacht. Vanuit laatstgenoemde aandachtsgebieden is hij o.a. Programmamanager voor een regionaal field lab 2e lijnszorg (innovatieplatform in oost-gelderland), alsook programmamanager voor het inbeeld traject (transformatie zorg in de achterhoek voor copd- en hartfalen patiënten geïnitieerd door slingeland ziekenhuis en sensire).

Wouter Wolters

Masterclass 3

Wouter Wolters begeleidde de afgelopen 10 jaar vele organisaties bij het ontwikkelen van visie en strategie en het implementeren van e-health waaronder de rijksoverheid bij het invoeren van online bedrijfsmaatschappelijk werk, het voedingscentrum bij een online platform voor leefstijlcoaching, educto en haar labels bij het digitaliseren van de dyslexiebehandeling en logopediebehandeling, de wereldwijde organisatie van kindertelefoons bij het invoeren van online hulp en was hij verantwoordelijk voor de visie en strategievorming, conceptontwikkeling en implementatie van een online behandelplatform voor orthopedagogisch behandelcentra reik (voorheen tjallingahiem), ambiq en drievers dale.

Wouter spreekt en schrijft (o.a. skipr, frankwatching, nrc, tedx) met regelmaat over digitale zorginnovatie en organisatieverandering. Zo schreef en droeg hij bij aan meerdere boeken (waaronder het handboek online hulp), organiseerde hij jarenlang het landelijk congres online hulp en het inhoudelijk programma “de menselijke kant van digitale zorginnovatie” tijdens de zorg en ict beurs van 2016 en 2017 (i.s.m. de jaarbeurs).

Johan Vesseur

Masterclass 3

Drs. Johan Vesseur is senior adviseur eHealth en nieuwe technologie in de zorg bij Vilans. Hij heeft een achtergrond in de zorg (verpleegkundige en verplegingswetenschapper), brede ervaring in het Hoger Onderwijs en als product- & business development manager bij technologie leveranciers. Zijn analytisch vermogen en strategisch inzicht vertaalt zich in het optimaliseren van proces en samenwerking en succesvolle (strategische) verandertrajecten rond eHealth en technologie in de zorg.

 
Nicky Hekster

Masterclass 4

Dr. Nicky Hekster is EMEA Technical Presales at IBM Watson Health. Na een periode van ruim 10 jaar als Technical Leader Healthcare & Life Sciences bij IBM Benelux werkt Nicky Hekster thans voor IBM Watson Health. Hierbij concentreert hij zich op toepassingen, conceptie, ontwerp en validatie van oplossingen om uitdagingen in de gezondheidszorg te slechten. Naast eHealth en Big Data, is hij een expert op het gebied van het toepassen van IBM’s Watson technologie op gezondheid, gezondheidszorg en levenswetenschappen.

Nicole Wolters

Masterclass 4

Nicole Wolters is privacy-advocaat bij Kennedy Van der Laan

Eelco Stofbergen

Masterclass 4

Eelco Stofbergen is een ervaren manager en expert op het gebied van informatiebeveiliging en cybersecurity. Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring in dit werkveld bij publieke en private organisaties. Als hoofd van de afdeling Expertise en Advies bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is hij verantwoordelijk geweest voor kennisontwikkeling en publicaties, dreigingsanalyses, innovatie en beveiligingsadvies richting rijksoverheden en vitale sectoren. Hierbij was Eelco nauw betrokken bij de oprichting van het NCSC en de ontwikkeling van de nationale cybersecuritystrategie.

Eelco is sinds 2015 werkzaam als Director Consulting en Thought Leader Cybersecurity bij CGI en leidt verandertrajecten voor informatiebeveiliging en complexe cybersecurity projecten. Inhoudelijk focust hij zich op zowel de strategische als de operationele kant van informatiebeveiliging en het spanningsveld daartussen. Daarbij legt hij de nadruk op security governance en risk management. Daarnaast heeft hij een bijzondere interesse voor nieuwe ontwikkelingen en innovaties zoals de beveiliging van Internet of Things, cloud security, security monitoring en big data analytics.

Nico Wulffraat

Masterclass 5

Prof. Dr. Nico Wulffraat is hoogleraar Kinderreumatologie en Cluster- en afdelingshoofd bij het UMC Utrecht.

Niels Chevannes

Masterclass 5

Niels Chavannes is hoogleraar Huisartsgeneeskunde bij de afdeling Public health en Eerstelijnsgeneeskunde binnen het LUMC. Hij houdt zich bezig met eHealth en toepassingen in disease management, oftewel de mogelijkheden voor zorgverleners en patiënten om digitaal gegevens uit te wisselen en patiënten mede verantwoordelijk te maken voor hun gezondheid. Hij is oprichter van het National eHealth Living Lab (NeLL).

Saskia Timmer

Masterclass 6

Saskia Timmer: haar zorgachtergrond, kennis van verander- en projectmanagement en eHealth, een opleidingskundige achtergrond zorgen voor implementatietrajecten met resultaat. Saskia richt zich op brede adoptie van zorginnovatie, door degenen die er mee moeten werken: zorgverleners en cliënten. Haar zorgachtergrond helpt hen om de meerwaarde van eHealth op passende wijze in het zorgproces te integreren. Saskia is eHealth expert en heeft meerdere publicaties over eHealth op haar naam staan, onder andere het boek eHealth in de praktijk en eHealth in de langdurige zorg.

Jack van Gils

Masterclass 6

Jack van Gils, Partner tBureau. Jack heeft jarenlange ervaring met innovatie en verandering. Hij heeft ervaring als manager en adviseur, nationaal en internationaal. Zijn ambitie is de laatste 10 jaar gericht op verandering in de zorg en de implementatie daarvan. Dit heeft ertoe geleid dat hij als partner tBureau heeft opgericht.

Liesbeth Meijnckens

Masterclass 7

Liesbeth Meijnckens is ruim twintig jaar werkzaam op het terrein van innovatie, internet en gezondheidszorg. Na haar studie Gezondheidswetenschappen heeft zij gewerkt als adviseur, (interim)manager en projectleider voor verschillende organisaties waaronder ggz-organisaties, ziekenhuizen, Trimbos-instituut, bureau Redmax en REshape Center Radboudumc. Sinds 2013 werkt zij als zelfstandig adviseur & projectleider e-health voor zorg- en patiëntenorganisaties. Meijnckens is auteur van het boek: Beter met eHealth in 60 minuten.

Tim Schuurman

Masterclass 7

Tim Schuurman is partner en mede oprichter DesignThinkers Academy. Hij heeft een MBA en MSc in and Financial Management. Hij is lang actief geweest als Business Consultant en in verschillende management rollen in het bedrijfsleven.
Hij is een ervaren en enthousiasmerende facilitator van projecten waar Service Design Thinking een nieuwe manier van werken is. Tim is een ondernemer, hij heeft verandertrajecten geinitieerd en begeleid binnen zowel private als publieke omgevingen. Hij heeft uitgebreide internationale ervaring en is gewend in verschillende culturen te opereren.
Hij is een teamspeler die erop gericht is mensen binnen een team optimaal te laten presteren. Hij geeft les op Universiteiten en Hogescholen.