Masterclass 5: Draagvlak en co-creatie
26 november: 15.00 – 19.00 uur

Inhoud

Een mogelijke verklaring voor het niet doordringen in de zorgpraktijk van e-health toepassingen is dat zorgverleners mogelijkheden aanbieden aan patiënten, maar dat het gebruik ervan achterblijft. Niet voor niets luidt een van de belangrijkste aanbevelingen: ‘Breng het huidige e-health-aanbod onder de aandacht van zorggebruikers’.
E-health maakt het regelen van zorgzaken een stuk makkelijker en geeft mensen meer regie over hun eigen gezondheid. E-health biedt daarmee nieuwe en belangrijke kansen voor patiëntparticipatie.

Steeds meer zorgorganisaties zijn bezig met de invoering van e-health en willen de mogelijkheden ervan benutten. Toch blijkt het in de praktijk lastig om e-health-diensten als inzage in het dossier of een consult op afstand succesvol te implementeren. Zorgorganisaties staan hierbij voor dezelfde vragen en uitdagingen. Hoe maak je diensten gebruiksvriendelijk en waardevol voor patiënten en zorgverleners, zodat ze ook daadwerkelijk gebruikt worden? Hoe zorg je dat e-health een logisch onderdeel van de zorg wordt?

Skipr e-health
Spreker

Prof. Dr. Nico Wulffraat, Hoogleraar Kinderreumatologie, Cluster- en afdelingshoofd UMC Utrecht

Maarten den Braber is een zeer ervaren strateeg en spreker op het gebied van digitalisering in de gezondheidszorg. Voorheen trad hij op als programmadirecteur bij Rockstart Digital Health en was hij COO van big data startup Skylines. In 2016 was hij co-founder van SingularityU NL, de eerste vestiging van Singularity University buiten de VS. Op dit moment is hij actief als oprichter van Nexthealth.co, toezichthouder in de zorg en onderzoeker naar ethical design of technology en inclusive growth.