Masterclass 4: Data, privacy en security
  • 25 maart 2019
  • 15:00 – 19:00 uur
Inhoud van de masterclass

Zorginstellingen zijn zich niet altijd bewust van de verplichtingen op het gebied van data, privacy en security. Ze zijn soms onvoldoende op de hoogte van nieuwe relevante wet- en regelgeving en van de mogelijke gevolgen.

Tijdens deze masterclass leert u:
  • Welke uitdagingen de privacy compliance met zich mee brengt
  • Wat de verplichtingen rondom de nieuwste wet- en regelgeving zijn
  • Hoe u met de druk om innovatieve manieren van zorgaanbod en kennisdeling toe te passen om kunt gaan

Uit de jaarlijkse inventarisatie van de Autoriteit Persoonsgegevens blijkt bijvoorbeeld dat de sector zorg en welzijn koploper datalekken is. Ook is er vaker dan elders sprake van datalekken door hacking en pishing. Hoe zorgt u voor een goede informatiebeveiliging en veilig gebruik van e-health technologie? En hoe gaat u om met incidenten?

Innovaties op tijd goed begeleiden met (mogelijke) issues rond privacy en security voorkomt veel gedoe achteraf. Privacy en security by design kunnen innovatie niet alleen helpen, maar ook zelf onderdeel zijn van een innovatieve aanpak.

Eelco Stofbergen is Director Consulting & Thought Leader Cybersecurity bij CGI. Hij deelt zijn expertise met u over informatiebeveiliging in de zorg. Wat zijn de beveiligingsuitdagingen van e-health? En hoe komt u tot een werkbare informatiebeveiliging? Nicky Hekster, EMEA Technical Presales van IBM Watson, vertelt u over de mogelijkheden en toekomst van big data en artificial intelligence in de zorg. Nicole Wolters Ruckert, privacy-advocaat bij Kennedy Van der Laan, praat u bij over de wetten waar u vanaf moet weten en noemt hierbij enkele voorbeelden uit de zorg.

Image
Sprekers:

Nicky HeksterEMEA Technical Presales IBM Watson

Nicole Wolters Ruckert, privacy-advocaat bij Kennedy Van der Laan

Eelco Stofbergen, Director Consulting & Thought Leader Cybersecurity, CGI